Refurbishment of a single family house.
Status: nearing completion.

Het verbouwen van een kleine rijwoning in stedelijke context. De woning heeft een erg kleine en volledig omgeven buitenruimte waarop de keuken en leefruimte uitgeven. De achtergevel werd door middel van twee grote vierkante raamkaders opengewerkt ter hoogte van de leefruimte over twee verdiepingen om maximale lichtinval in de woning te verkrijgen. Hierdoor ontstond een verticale uitbreiding van de gelijkvloers leefruimte door middel van een vide ter hoogte van de dubbele raamkaders. Op de eerste verdieping komt de opening op dezelfde hoogte als de balustrade van de ontstane vide, waardoor zijn functie als tv-ruimte onderstreept wordt met een lage indirecte lichtinval en zicht enkel vanuit zithoogte. Een nuttige kastenwand loopt via de vide over beide verdiepen door, om zo de verticale link te benadrukken. Het onderste van beide kamerbrede raamkaders kan volledig geopend worden op een pivot, zodat de buitenkamer een verlengde kan zijn van de leefruimte in de zomermaanden. Verder werd het gehele interieur opnieuw aangepakt om de kleine woning te maximaliseren naar gebruik en ruimtelijkheid.